Detta avsnitt av Countryklubben var ganska lärorikt, vi fick lära oss att John Mellencamp är uppväxt i Seymour samt Bloomington i delstaten Indiana.

Vi fick lära oss att amerikansk whiskey oftast består av majs men även av korn, så kallad Rye Whiskey. Att den amerikanska whiskeyn kallas Bourbon beror på att den har sitt ursprung från Bourbon county i Kentucky.

Kanske blir det en whiskey-provning i Countryklubben inom kort.

Vi konstaterade att nu är det inte långt kvar tills det brakar loss i Anderslöv! I afton hade vi dessutom en inför-festivalen konsert i stadsparken i Trelleborg. Där lirade både Sentiment Falls, som ju gästat oss i studion tidigare, och Ruby Dee & The Snakehandlers. Vi fick lyssna på en låt från den sist nämnda gruppen i kvällens program.

Mer vi fick lära oss var att 1982 spelade Clint Eastwood huvudrollen i Honkytonk Man, en film baserad på Marty Robbins liv, vi lyssnade på hans genombrottssingel El Paso.

Dessutom fick vi höra ytterligare ett band som man upplever live på Söderslätts Countryfestival, nämligen Dunderhead. Detta är bluegrass-gänget som blivit utsedda till europas bästa bluegrass band och deras självbetitlade debutalbum har hyllats av pressen, detta från ni inte missa!

Vi tackar för att ni lyssnar och hoppas ni återkommer nästa måndag, kl. 19-20 på Radio4U, vill ni lyssna på musiken igen hittar ni en länk till en spellista på Spotify längst ner.

Spellista Countryklubben # 16

 1. Big & Rich – Look At You
 2. John Mellencamp – Small Town
 3. Ruby Dee & The Snakehandlers – Don’t Need A Man
 4. Jake Owen – Barefoot Blue Jean Night
 5. Chris Stapleton – Tennessee Whiskey
 6. Eric Church – Jack Daniels
 7. Toby Keith – I Wanna Talk About Me
 8. Lyle Lovett – Old Friend
 9. Sam Hunt – Break Up In A Small Town
 10. Marty Robbins – El Paso
 11. Bap Kennedy – Mostly Water
 12. Dunderhead – Gone With The Wind
 13. Emmylou Harris – Red Dirt Girl
 14. Luke Bryan – Kick The Dust Up

Lyssna på musiken på Spotify:

Countryklubben # 16 Spotify Spellista