Countryklubben har avverkat sitt fjortonde program och det blev en show som avhandlade allt från pick-ups, Malmöfestivalen till Jesus och Yelawolf. Men det är just så vi gör det i Countryklubben!

Yelawolf är kanske en okänd karaktär för den inbitna country-publiken.  En rappare från Gadsen, Alabama som är signad till en annan rapstjärnas skivbolag, Eminems Shady Records. Låter kanske märkligt för den som inte hörde programmet, men i år släppte Yelawolf albumet Love Story som bland annat innehöll den singel vi spelade denna afton, Devil In My Veins, en riktigt bra låt!

Denna artist kan man uppleva live på Malmöfestivalen som drar igång på fredag och så klar även en massa andra bra artister, bland annat Lasse Stefanz, som ni även ser i äkta country-tappning på Söderslätts Countryfestival.

Vi fick lyssna på Merle Haggards Okie From Muskogee och kunde senare i programmet konstatera att Carrie Underwood hon är just en Okie From Muskogee. Detta gjorde vi i samband med att vi lyssnade på hennes något udda men rätt så sköna låt Jesus, Take The Wheel.

Även om låten är bra så uppmanar vi ingen att låta Jesus ta över ratten vid en eventuell stundande olycka. Så klart har det gjort lite roliga parodier på denna låt, kolla till exempel in Family Guys tolking här:

https://www.youtube.com/watch?v=0K_E5kPDmvs

Eller varför inte en annan version:

https://www.youtube.com/watch?v=Zfs3BJZxKkc

Vi fick lyssna på EB Anderson & The Resolutes, det kanadensiska bandet som besöker countryfestivalen i Anderslöv 2015 och deras sköna låt Seven Come Eleven.

Maskens Topp 3 avhandlades också efter förra veckans uppehåll för Beer Pong och som vanligt gav han oss tre sköna låtar, denna afton från Willie Nelson, Brad Paisley och Patty Loveless.

Alla låtar kan ni lyssna på via Spotify, klicka på länken längst ner. Vi hörs igen nästa måndag kl.19-20 på Radio4U!

Countryklubben # 14 Låtlista

 1. Merle Haggard – Okie From Muskogee
 2. Kip Moore – Somethin Bout A Truck
 3. New Grass Revival – Callin Baton Rouge
 4. Rodney Atkins – Farmers Daughter
 5. Yelawolf – Devil In My Veins
 6. The Band Perry – Better Dig Two
 7. Dixie Chicks – Travelin Soldier
 8. Chris Young – Hold You To It
 9. Carrie Underwood – Jesus, Take The Wheel
 10. EB Anderson & The Resolutes – Seven Come Eleven
 11. Blaine Larson – How Do You Get That Lonely
 12. Willie Nelson – Blue Eyes Crying In The Rain
 13. Brad Paisley – This Is Country Music
 14. Patty Loveless – Why Baby Why

Lyssna på musiken:

Countryklubben #14 Spotify-spellista