Det är inte lätt att sammanfatta en hel festival i ett kort litet inlägg. Det är otaliga timmars arbete som arrangörerna lagt ner. Dels på att fundera ut vilka band, se över möjligheterna att få dem bokade, se att de får plats utifrån budgeten, att det finns några välkända namn som kan locka ”den stora massan” – samtidigt som de ska gå att passa in under det stora countryparaplyet.

Utöver allt artistarbete så har de alla andra delar att tänka på såsom matförsäljare, utställare, ordningsvakter, funktionärer. Ja, det är helt enkelt ett hästjobb de lagt ner, och allt är inte klart förrän festivalen är över. Men bra jobbat så här långt säger jag!

Vad är det för fem akter jag mest ser fram emot på festivalen? Dessa föll valet på, helt utan inbördes ordning:

Swinging Hayriders

Jag har aldrig sett detta swingband live, men med tanke på hur mycket deras skivor svänger så lär det bli riktigt riktigt bra live.

Doghouse Rose

Jag hjälpte bandet att bli bokade till festivalen, så självklart är det ett av banden jag mest av allt ser fram emot att få se i Anderslöv. Det lär bli bra med röj!

Doug Seegers (& Ellen Sundberg)

Jag har både intervjuat och sett Doug Seegers live innan under sommaren. Blir faktiskt tredje konserten med Doug nu i Skåne. ”Going Down to the River” i all ära, men när Doug och Ellen Sundberg (vars briljanta band kompar upp Doug) tillsammans framför låten ”She” så får jag gåshud. Den upplevelsen vill jag ha en tredje gång den 5:e september.

Camaron Ochs

Kanske festivalens allra bästa sångröst? Camaron kan bli festivalens stora överraskning.

The Country Side Of Harmonica Sam

Såg bandet live förra året, och då sopade de banan på rockabillyfestivalen Hultsfreed Hayride. Jag tvivlar inte på att det kan hända även i Skåne.

Jag hoppas nu också på mycket besökare på festivalen. Svänger ni förbi Country-Kenneths skivförsäljning kommer det också att finnas informationsblad om countrytidningen jag representerar SCC-Nytt, och vi kommer ha med ett purfärskt nummer där bl.a. en exklusiv intervju med Doug Seegers finns med.