Hej alla bloggläsare, det var ett bra tag sen senast. Vad som hänt sedan dess är att jag besök den trevliga festivalen Upsala Amerikana i Uppsala. Vi i föreningen hade ett riktigt fint besök av amerikanske J.P. Harris och hans band Tough Choices som gjorde en kanonspelning hos oss.

Vad som annars upptar det mesta av min tankekraft just nu är en annan festival, nämligen CMA Music Festival i Nashville som jag ska åka till måndag 8 juni. Festivalen pågår 11-14 juni, men innan dess ska jag få njuta av några dagar med en svensk resegrupp som åker med Swansons till denna festival. Vår värd Bruno Tillander ska lotsa oss genom lite exklusiva hembesök och artistträffar innan vi sedan får helt fritt under själva festivalen.

Vilka uppträder? Ja, jisses, det är inte nådigt hur många artister som finns på plats. Låt oss nämna några stycken:

Clay Walker, Hunter Hayes, Billy Yates, Restless Heart, Doug Stone, Kellie Pickler, Daryle Singletary, nykomlingen Kelsea Ballerini, Angaleena Presley (medlem i Pistol Annies), David Frizzell, CAM (som var på Söderslätt 2014), Charles Esten (känd från ’Nashville’-serien), Deana Carter, unga stjärnskottet EmiSunshine, Lorrie Morgan, Rhett Akins som nu har en framgångsrik låtskrivarkarriär, Oak Ridge Boys, The Band Perry, Maddie & Tae, Lee Brice, Randy House, Zac Brown Band, Lady Antebellum och Luke Bryan.

Och detta var endast ett axplock av de som uppträder under EN av dagarna!  Hur jag ska lyckas se ens hälften av allt som kan vara intressant vet jag inte. Samtidigt så arbetar jag febrilt för att försöka få göra lite exklusiva intervjuer för vår tidnings räkning också. Hittills har jag fått klartecken från tre olika artister. Så utöver att ta det lugnt och ha lite semester vankas det intervjujobb och givetvis ska hela resan senare sammanfattas i artikel i kommande nummer av SCC-Nytt.

Vad jag ser mest fram emot kanske ni undrar? Jo, dels har jag förhoppningar att få träffa min vän Sarah Gayle Meech och David Tanner som vi hade på turné här i mars. Likaså ska jag få träffa en av mina personliga favoriter, Bill Anderson, under detta Nashvillebesök. Det ska bli kul att få skaka hans hand efter att vi mejlat till varandra sedan 1998. Likaså har jag tänkt försöka hinna med ett besök i Jack Whites Third Man Records-byggnad som ser ut att ligga på gångavstånd från centrala delarna av Nashville.

Utöver allt detta har jag biljett till Marty Stuart’s traditionsenliga Late Night Jam på anrika Ryman Auditorium, jag har tre biljetter till olika Grand Ole Opry-föreställningar, en biljett till en specialkväll med en rad äldre artister som ska uppträda och dagen vi landar ska gruppen på kvällen till 3rd and Lindsley för att se Vince Gill och hans grupp Time Jumpers som kör en grej där varje måndag. Så nog kommer jag att uppleva en hel del. Bara att hoppas på ett lagom varmt (och inte regnigt) väder.