Fifth Floor har under det senaste året tagit sig fram som en frisk fläkt på Londons musikscen och spelade senast på ikoniska Troubadour. I september blir det dags att visa upp sig för publiken i Anderslöv och det ser vi fram emot.

Moa (från Helsingborg) och Matilda (Färjestaden) träffades för fyra år sedan när de båda tog sig till London för att studera musik. Det var en gemensam kärlek till popbandet McFly som gjorde att de snabbt blev vänner och sommaren 2014 bildade de officiellt Fifth Floor.

Duons sound kan beskrivas som modern pop/rock/country-musik. De mest framträdande influenserna kommer från artister som Miranda Lambert, Little Big Town, Carrie Underwood och, såklart, favoritbandet McFly. Moas bakgrund ligger i rockmusiken medan Matilda länge älskat country. De två möttes i popens värld, men under en examensvecka övertygades Moa att titta på tv-serien Nashville och fick där upp ögonen för countrymusiken.

Fifth Floors, nyligen släppta första EP, spelades in mellan november och mars och innehåller fyra låtar. Ett litet smakprov på vad framtiden har att erbjuda!