För inbitna besökare av festivalen är Simon Andersson inget okänt ansikte. Han ingick i artistuppställningen de två första festivalupplagorna 2012 och 2013, och nu är han tillbaka 2016 för att bjuda oss på nytt material och sin musikaliska utveckling. Något som både han och vi känner oss väldigt förväntansfulla inför!

Simon Andersson är en prisbelönt artist, musiker och låtskrivare. Hans röst har förmågan att fånga alla lyssnare och när han befinner sig på scen, finns ingen tvekan om att han är en naturligt begåvad underhållare. Simons musik har jämförts med allt från Phil Vassar till Easton Corbin och du får det bästa av country, rock och pop.

Simons första album “A Brand New Day”, ett album han producerade själv, är ett tydligt resultat av Simons breda spektrum av musikaliska influenser. Countrymusiken kom in i Simons liv när han var runt 20 år gammal och det blev genast en “perfect match” med hans låtskrivande. Man kan tydligt höra att både rock och pop är en del av hans musik. Nya singeln ”City Lights” ligger på P4:s nationella spellistor och har fått ett enormt fint mottagande och är ett efterlängtat släpp sedan förra succén med ”How Did I Get Here”, förra sommaren. Båda låtarna är från inspelningarna i Nashville, som ägde rum förra året och kommer på nästa album som förhoppningsvis släpps nästa år.

Under sommaren 2016 blev Simon, som enda svenska artist, inbjuden att uppträda på CMA Music Festival i Nashville, USA. En festival med runt 250 000 besökare. Gitarrgurun och legenden Vince Gill bjöd där upp honom på scen, för att tillsammans spela med honom och andra stjärnnamn som Paul Franklin och The Time Jumpers. Det var en fantastisk upplevelse, och en av höjdpunkterna i Simons karriär så här långt.