Är ormar ett stort problem för befolkningen i Anderslöv? Det vet vi inte helt säkert, men i september blir det i alla fall garanterat ormfritt. Då reser nämligen Ruby Dee och hennes ormhanterare ända från Texas, USA för att bjuda oss på amerikansk americana av högsta klass.

Vilka är Ruby Dee & The Snakehandlers? Musikälskare över hela världen har förälskat sig i bandet med det ärliga och originella soundet. Det numera 12 år gamla bandet spelar Americana som influerats as såväl Texas Honky-Tonk, Bakersfield Twang, Memphis Rockabilly, Western Swing och en portion gammal hederlig rock’n’roll.

Direkt från Austin, Texas flyger Ruby Dee in till Söderslätts Countryfestival, men det är inte första gången man besöker Sverige eller Europa. Bandet har varit runt hela världen och fått en rejäl skara fans från när och fjärran.

Ruby är gruppens frontfigur, sångerska och låtskrivare. Gruppens text och musik är ofta influerad av Rubys brokiga förflutna från norra Kalifornien, från utflykter i Sydamerika som lastbilchaffis eller från hennes arbete på fisketrålare i Alaska.

Bandets tredje fullängdare med titeln ”Live From Austin Texas” utkom 2011 på både CD och vinyl. Den gjorde väldigt bra ifrån sig och låg på listorna i USA under tre månader. Dessutom nominerades man samma år till två Grammy’s: Best Americana Duo/Group och Best Americana Album.