För den som är intresserad av country har det varit goda tider inte bara på musikfronten utan också i TV har utbudet varit större än någonsin. Tidigare  har båda våra gästbloggare Ulf ”Masken” och Marcus Thell nämnt Jills Veranda, men en annan serie (som dock är fiktion) är Nashville. Serien är hittills två säsonger lång och man får följa kämpande musiker och deras familjer i countrymusikens hemstad Nashville. I dramaserien följer vi den prisbelönta countrystjärnan Rayna James (Connie Britton), som har dominerat hitlistorna i åratal. Nu kämpar hon med sjunkande popularitet, halvtomma spelningar och dalande skivförsäljning.

Rollerna spelas av: Connie Britton (Rayna Jaymes), Hayden Panettiere (Juliette Barnes), Clare Bowen (Scarlett O’ Connor), Eric Close (Teddy Conrad), Charles Esten (Deacon Claybourne) m.fl.
I Sverige är det TV3 som visat serien.

Utöver allt drama producerar också serien många riktigt bra sånger, dessutom dyker det titt som tätt upp storstjärnor i serien, bland annat har Zac Brown Band, Kelly Clarkson, Brad Paisley och Kip Moore.
Många av skådespelarna är dessutom musiker på riktigt och många av låtarna som tillkommer i serien är riktigt bra. Vi listar våra favoriter här och samlar dom i en spellista som ni hittar länk till längst ner:

Sam Palladio & Clare Bowen – Fade Into You
I serien kallas dom Gunnar Scott och Scarlett O’ Connor och har ett komplicerat kärleksförhållande, vilket kanske framgår av denna låten.

Hayden Panettiere – Nothing In This World Will Ever Break My Heart Again
Den problem tyngda divan Juliette Barnes kämpar ständigt för sin artistiska integritet och med den här gripande och känslofyllda vinner hon respekt med. Personligen har jag fastnat oerhört för denna känns in i benmärgen.

Clare Bowen – Looking For A Place To Shine
När Scarlett O’ Connor entrar scenen på Grand Ole Opry och framför den här låten är det gåshud!

Lennon & Maisy – Ho Hey
The Lumineers original i all ära, men Rayna James döttrar gör en riktigt skön cover på denna.

Chris Carmack – What If I Was Willing
Den till ytan självsäkra Will Lexington river av en rökare.

Lennon & Maisy – a Life´s That Good
Dotterduon gör en cover på Deacon Claybournes låt, mycket fint.

Sam Palladio & Clare Bowen – Why Can’t I Say Goodnight
Ännu en smäktande kärleksballad från låtskrivarparet.

Hayden Panettiere – Trouble Is
Juliette Barnes höjer temperaturen och tempot och går loss.

Connie Britton & Charles Esten – No One Will Ever Love You
Seriens stjärna ska så klart få någon plats på den här listan. Här gör hon en duett med Deacon som avspeglar deras minst sagt komplicerade förhållande.

Sam Palladio & Jonathan Jackson – Be My girl
Den lite otippade duetten blev ju riktigt bra till slut!

Som bonus har vi dessutom fyllt på med fler låtar från serien, vi har ju alla olika smak!