Vi har varit inne på 60-tals spåret ett tag nu och det har varit jättekul att få rota ner sig lite i historien och 60’s Country konserten med ”Masken” var fantastisk (och hela Pop 60 veckan). Vi kör nu vidare som vanligt och här kommer lite tips av varierande karaktär men allt jämt bra musik, här kommer de senaste musiktipsen!

Lennon & Maisy – Boom Clap

Nashville är en väldigt bra TV-serie, för den som älskar country (och musik i allmänheten), lite, drama, intriger och kärlek. Dessutom producerar den en himla massa bra ny musik. Bland annat från den här underbara duon, Lennon & Maisy. I serien spelar dem Maddie & Daphne. Vi har skrivit lite om serien tidigare, läs det inlägget här. Dessutom kan ni lyssna på spellistan vi satt ihop med musik från Nashville. Boom Clap är en cover på Charli XCX hit med samma titel.

Abalone Dots- Long Lonely Road

För dom som varit med oss från början kan kanske minnas att 2012 hade vi äran att presentera Abalone Dots. Trion från Västervik-trakterna har gjort mycket bra musik, den här lysssnar vi dock på mest för tillfället.

Cam – My Mistake

För er som hängt med, Camaron Ochs stod på vår scen 2014. Vi skrev ett inlägg om hennes begynnande karriär för ett par månader sen. Nu är hon på gång på riktigt. Hon har förkortat namnet (vilket förenklar och vi undviker tungvrikanden) och kallar sig nu kort och gott Cam. En EP bestående av 4-spår är nu släppt och My Mistake är ett av de spåren. Mycket spännande att se var detta leder!

Owen Temple – Mountain Home

Vi har inte lyssnat så värst mycket på Owen Temple och har inte stenkoll på honom. Men Mountain Home har snärjt oss och kanske kan den även tilltala dig.

Elvis Presley – Always On My Mind

Det finns få artister (om någon) med sådan stjärnstatus som Elvis. Han kallas ”The King Of Rock N Roll” men kanske också kan göra anspråk på att vara ”The King Of Country”, mycket av hans musik kan placeras i genren. Men som vi nämnt tidigare så är vi inte så noga med det, återigen, bra musik är ba musik, och Elvis, ja han är Elvis. I år skulle han fyllt 80, vila i frid.

Montgomery Gentry – My Town

En låt om hemmet, eller snarar Montgomery Gentry’s stad, en fin hyllning och en sång som målar bilder.

Buford Pope – Face’s Don’t Smile

Vi hoppas få höra och se mer av Buford Pope inom en snar framtid! Vi hade honom på besök 2013, då förälskade vi oss speciellt i den här låten.

David Grisman & Jerry Garcia- Shady Grove

En kärlekshistoria berättad I form av en duetten med David Grisman och den numera avlidne ledaren av Greatful Dead, Jerry Garcia. Han avledd tyvärr redan 1995 vid 53 års ålder av en hjärtattack.

Dwight Yoakam – A Long Way Home

Dwight Yoakam har gjort en del Sverige besök genom åren och vi skulle gärna se han på vår scen en dag! Här kommer vår Yoakam favorit.

Jill Johnson med Björn Skifs – Thing Called Love

Vår drottning Jill Johnson med självaste Björn Skifs, två otroliga röster skapar underbar musik ihop.

Låtarna hittar ni på vår Spotify och på Youtube här: