Hej på er, det var ett tag sen! Beror mycket på att jag haft lite för mycket kring mig. Min sommar har varit bra med en blandning av jobb och konserter, och såklart Nashvilleresan med CMA Music Festival som ’grädde på moset’. Just mina upplevelser under Nashvilleresan kommer det stå mycket om i kommande numret av SCC-Nytt, som ska tryckas om ungefär en vecka – och finnas nere på Söderslätts Countryfestival. Det hela kan sammanfattas som väldigt varmt (var mellan 35-45 grader varje dag och kvavt som tusan), mycket musik och trevligt sällskap (åkte med resebolaget Swanson’s och deras kunnige svenske musikreseledare Bruno).

Lagom till festivalen kommer föreningen även att ha fördelaktiga Prova På-erbjudanden. Antingen testa årets två sista nummer (inkl den om Nashvilleresan) för 60:-, eller även vara medlem över hela 2016 och få totalt sex nummer (två för 2015 och fyra under 2016).

Till årets festival ser jag i första hand fram emot att se mina vänner från Austin, Ruby Dee and the Snakehandlers. De är riktigt bra live och när föreningen hade deras Sverigedebut för några år sedan var det inte mindre än en stor succé. Ruby Dee och bandet åkte faktiskt med bil upp från Belgien endast för en enda spelning i Sverige – den hos oss – och fick sedan sätta sig i bilen direkt efter spelningen för att återigen bila ner till Belgien där de dagen därpå skulle lira igen. Det sista de sa innan alla klämde in sig i skåpbilen bland instrument och packning var ”Vi kommer inte hinna duscha innan spelningen i Belgien”. Jag tyckte framförallt synd om deras chaufför…

Hursomhelst gjorde de en av de bästa spelningar vi arrangerat – ni kan förvänta er fart och fläkt från ett gäng som är samspelta och redo för att ha kul på scen. Ni som gillade Doghouse Rose succégig från förra året bör stå långt fram i Manegen den lördagskvällen.

Utöver Ruby Dee så är Dunderhead också något att se fram emot. Senast de var på Söderslätt gjorde de stor succé och så sent som nu i helgen gjorde de ett bejublat framträdande på Grenna Bluegrassfestival. De ska även ev. åka över till USA för IBMA (International Bluegrass Music Awards) dit de bjudits in för att uppträda framför resten av bluegrasseliten. Jättekul, och det är de verkligen värda då de är en av landets allra bästa bluegrassband.

Tyvärr har en rad välkända artister lämnat jordelivet under sommaren. På ytterst kort tid avled både Grand Ole Opry samt Hall of Fame-medlemmen Jim Ed Brown, steelgitarristikonen Buddy Emmons, Lynn Anderson (den som inte känner till ”Rose Garden” får skämmas!) samt min artistvän Audrey Auld (inte lika känd, men oerhört bra tjej som jag varmt rekommenderar).

Jag har även lagt till en liten spellista med några favoritlåtar bland årets countrysläpp. Sköt nu om er så ses vi på festivalen om några veckor.

Marcus Thell