Hur skulle ni själva vilja beskriva er musikstil?

– Vi brukar säga att vår musik är en blandning av amerikansk folkmusik, country samt norrländskt vemod. Vi gillar det akustiska soundet kombinerat med stämsång, men vill också ha en botten i form av bas och olika slagverk. Många brukar ha svårt att placera in oss i ett fack och det ser vi som enbart positivt.

Hur skulle ni beskriva ert scenframträdande?

– Varmt, vemodigt, stämningsfullt och närvarande.

Vad känner ni till om Söderslätts Countryfestival?

– En trevlig och mysig festival som fokuserar på musiken.

Vad är det som lockar med att komma till Anderslöv och spela på Söderslätts Countryfestival?

– Vi har fått ett väldigt positivt intryck av festivalen och tror att publiken, precis som oss, är intresserade av ny musik och öppna för nya intryck.

Med ett fullspäckat festivalschema är det som besökare inte möjligt att se alla artister. Varför ska man se just er spelning?

– Om man tycker om akustiska gitarrer och stämsång ska man gå och se oss. Och för att få uppleva den unika kombinationen av country och norrländskt vemod förstås! Och för att vi tror att vi kan få publiken att känna något.

Vad är det viktigaste för att en spelning ska bli lyckad?

– Bra ljud, att gitarristen Claes har fått äta och att vi hittar in i vår scenbubbla/närvaro som vi trivs så bra i.

Vad har ni för förväntningar på er spelning och årets festival i allmänhet?

– Vi ser fram emot att njuta av country och folkmusik, vandra runt och insupa festivalens atmosfär, att få bli berörda och att få beröra. Och naturligtvis att vi ska få en trevlig stund tillsammans med publiken. Vi längtar!