Hur skulle ni själva vilja beskriva er musikstil?

– Bluesigt med mycket improvisation, inspiration och transpiration!

Hur skulle ni beskriva ert scenframträdande?

– Kapellmästaren och gitarristen Björn Clern leder bandet och publiken till extas. Trumlegenden LOFFE hittar det ovanliga men rätta svänget. Gitarrhjälten Lasse Summanen flyger högt med sina solon. Bill på munspel har full feeling och hoppar högt. Basistfantomen Lucas sätter feta toner.

Vad känner ni till om Söderslätts Countryfestival?

– En festival på uppåtgående bland publik och media. Inte bara countrymusik utan lite mer rootsy.

Vad är det som lockar med att komma till Anderslöv och spela på Söderslätts Countryfestival?

– Ett sätt för oss att visa att vår bluesiga musik är både hör och sevärd!

Med ett fullspäckat festivalschema är det som besökare inte möjligt att se alla artister. Varför ska man se just er spelning?

– Vi är troligtvis det mest rutinerade och meriterade bandet på festivalen. Fortfarande med mycket glöd och energi!

”Man är ju inte 70 längre…”,  Loffe, 77.

– Bandmedlemmarna har spelat med allt från Jimi Hendrix, Dexter Gordon, Pugh, Doris, Chet Baker, Al Jarreau, Nisse Landgren, Janne Schaffer, JTB, Jukka Tolonen, Hair, Charlie & Estor, Grizzly, Uncle John Turner, Linus m.fl.

Vad är det viktigaste för att en spelning ska bli lyckad?

– Bra ljud och ljus så klart men oxå att publiken vet vilka som lirar på förhand och vet vilken musikstil det blir. För bandet är det kul när allt klaffar och att få känna sig välkomna av arrangören och publiken. Rätt tids placering av bandet under en festivalkväll, så att musikstilen passar publiken.

Vad har ni för förväntningar på er spelning och årets festival i allmänhet?

– Ett jäkla sväng i vårt band med lyckade improvisationer och publiken med på noterna. Gärna spontandans oxå! Kanske inhopp med någon annan artist kunde höja temperaturen ytterligare några grader! Rolig efterfest med personalen och medmusiker är aldrig fel…