Att countryn är på gång har vi nämnt tidigare i denna blogg och såväl Marcus Thell som Ulf ”Masken” har skrivit om känslan av att det händer mycket runt countrymusiken och det finns en ökad popularitet.

Som de flesta förmodligen vet är vi inte så fanatiska när det gäller att dra gränsen för vad som är country eller ej, främst vill vi bjuda på en rejäl fest på landet, det är country för oss!

Men självklart finns det också många av våra bokade artister som definitivt är just renodlad country.

En av våra långvariga samarbetspartners är Guldkanalen 102,6, som är en av Sveriges största radiokanaler, spelar musik för vuxna öron en salig blandning och på senare har man kunnat lyssna en hel del countrylåtar, artister som Blake Shelton, Keith Urban och Jana Kramer hörs med jämna mellanrum. När en av Sveriges största radiokanaler spelar country, ja då måste vi ta det som ett tecken på att musiken sprids och fler och fler uppskattar det.

Dom har ju dessutom en systerkanal som spelar enbart country, lyssna gärna på Country Rocks.

Det känns fantastisk kul att fler och fler börjar uppskatta den musik som vi vill erbjuda våra besökare, även om vårt program spretar en del är grunden fortfarande country, ta gärna ett titt på vår artist sida och läs mer om alla fantastiska musiker som dyker upp på Söderslätts Countryfestival 2015!