Innan den 6 september 2014 var det inte många som kände till kanadensiska trion Doghouse Rose på våra breddgrader. Ursprungligen kommer de musicerande alt-country/rockabilly-gruppen från Ontarios vischa. Från start bestod gruppen av 2 personer, Sarah Beth och Jefferson Sheppard. Senare tillkom även trummisen Carl Welch.

Med vacker musik, en härlig energi, fullt ös och öppet hjärta vann dom publiken på Söderslätts Countryfestivals gunst och många rankade deras framträdande som det bästa dom upplevt på våra scener.

Det är extra kul att kunna överraska våra besökare, när vi introducerades till deras musik (av Marcus Thell på Småland Country Club , tillika bloggare här), blev vi saliga men hade heller aldrig hört talas om dom sen tidigare. Så klart var vi helt sålda och därför bokade vi dem, men det är alltid svårt att förutspå vad någon annan ska tycka, därför värmer det extra i hjärtat när de togs emot med så mycket glädje och kärlek!
Trion kommer därför alltid ha en speciell plats i hjärtat hos oss och inte minst har deras fantastiska framträdande etsat sig fast för evigt i vårt minne.

Det absolut häftigaste med att arrangera festival är just de magiska ögonblicken när artister häller ut sina tonsatta känslor över publiken, de där gåshuds-ögonblicken, jag tror ni förstår vad jag menar. Vi vill så klart skapa fler sådana ögonblick 2015 och tror nog vi ska kunna överraska en del även i år!

Doghouse Rose From Stage

En liknande story har även Camaron Ochs som gjorde ett bejublat framträdande, men det tar vi nästa gång.

Ni kan följa Doghouse Rose:
Hemsida
Facebook
Twitter

Lyssna kan ni göra via Spotify.