Jag har nyligen kommit hem från en 4 veckors semester i Storbritannien. Ja tyvärr, vädret var nästan lika grått och regnigt där, som det har varit här hemma i Sverige. Vad gör man när man har sommarlov och det inte är strandväder och man bara kan surfa med mobilen via ett svindyrt 4G-nät?

Jag besökte Skottland, Yorkshire och naturligtvis blev det en shoppingrunda i London. Men, jag fick helt plötsligt jättemycket tid över att spela på min gitarr, vilket verkligen var jättekul. Det är därför jag säger att det inte finns något ont, som också har något gott med sig…

När jag kom hem till Sverige väntade två uppträdanden på hemmaplan. Det ena var på ett musikcafé där jag underhöll med countrymusik från en vackert lövad scen. Nästa dag var det dags för en veteranbilsträff där jag också stod för underhållningen. Vädret hade bestämt sig för att vara hyggligt båda kvällarna, även om det var lite kallt för att vara i slutet av juli månad.

Nästa lördag kommer jag att få vara med om något helt nytt. Jag ska sjunga några egenskrivna låtar på en lokal scen och ett riktigt kanonband från Linköping ska kompa. Vi ska repa några gånger under nästa vecka innan det blir dags för publik. Scenen är ett gammalt nerbrunnet bränneri, mitt ute i skogen mellan tallar och granar. Förra året kom det ca 500 besökare, och jag hoppas på fint väder och att minst lika många kommer i år.

Slutligen, september månad närmar sig med stormsteg och jag ser verkligen fram emot Söderslätts Countryfestival!