Robert Wells

Robert Wells

  • Lördag
  • 19:45
  • Manegen

Robert Wells är mannen bakom ”Rhapsody in Rock” som besökts av över 1,7 miljoner människor, han stod bakom den officiella OS-låten 2008, och utmämnd professor i musik med 7 guldplattor och 2 platina i bagaget.

Wells karriär startade redan på 80-talet, men riktigt populär blev Wells som pianist i den populära TV-leken ”Så ska det låta”. Där han fick tillfälle att visa upp sitt breda musikaliska register. Denna bredd har också bidragit till att hans publik innehåller allt från 5 till 95 åringar! Hans årliga konsertturnéer ”Rhapsody in Rock” har blivit publiksuccéer både i Sverige och utomlands.

Wells är utbildad vid Adolf Fredriks Musikklasser och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är den yngsta eleven någonsin som antagits till solistlinjen.

Under 1980-talet ackompanjerade han många svenska artister, bland andra Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams. Han satsade senare på en solokarriär och fick en hit, nämligen ”Upp på berget” som hamnade på Svensktoppen 1985. Han medverkade även i Melodifestivalen 1987 med låten ”Sommarnatt”.

2007 spelade Wells piano på inspelningen av ”A Song For You”, med Céline Dion som sångerska. En låt han även hade varit med och skrivit.

Wells musik blev utsedd som den officiella TV-musiken till Olympiska Spelen 2008 i Peking. Vintern 2008/2009 deltog han i TV4:s underhållningsprogram Körslaget med en egen kör. I september besöker han oss på Söderslätts Countryfestival i form av en trio.

Youtube

Relaterat

alla andra artister