Joddla med Siv

Joddla med Siv

  • Lördag
  • 23:15
  • Manegen

Med trallvänliga låtar, humoristiska och lätt infantila texter, har Joddla med Siv ända sedan tidigt 1990-tal underhållit en starkt växande publikskara runt om i landet. Med välkända låtar som ”Kaj Ä Gaj”, ”Tjuge Pågar I Bastun”, ”Inte Ens En Kolvastång”, ”Uma-Ness Från Senegal” och inte minst ”Tony Tuggar Tuggummi”, samt över 25 års spelande på klubbar och festivaler har man nått självklar kultstatus. Många spännande historier har berättats under åren, men några frågor är ännu obesvarade. Vem är Siv och hur bra är hon på att joddla? Kanske får vi ett svar i Anderslöv i september!

Hässleholmsbaserade Joddla med Siv presenterade sig för första gången under 1990, lyckades snabbt bli ”folkets band” och skaffade sig snabbt en ytterst lojal publik. Man bjuder på ett unikt sound, men har hämtat influenser från främst folkmusik och rock, men man har även lånat reggaemusikens karaktäristiska baktakt. Texterna är oftast baserade på roliga berättelser om mer eller mindre fiktiva figurer och de levereras på ett humoristiskt sätt, till publikens jubel, på bred skånska. Joddla med Siv gör sig bra på skiva, men det är utan tvekan live man är som bäst.

Joddla med Sivs sextett består av:

Lukky Martin – Sångare å frontman. Ytterst ansvarig för framförande av diverse gutturala läten, samt olika rytmiska rörelser i samtakt med sej själv och i vissa sällsynta fall även med  övriga bandet. Före detta ägare till en åsna. Har färg-TV.

Steven Rageblad – Tung ridgitarr, kör å kapellmästare. Skriver bandets låtar å besitter en hjärna som forskare står kö för att gräva i. Något hjulbent, men ändå inte plattfotad. Slentrianrabiat.

Per Plåt – Baktaktsgitarr å kör. Laktostolerant baktaktsmissbrukare av världsligt snitt. Maratonlöpare. Skitlång. Kör raggarbil.

Uffe Bongo – Trummor. Homosapiskt trummonster med våldsamt hängpukespel som specialitet. Oerhört snäll å go.

Mange Manet – Dragspel å kör. Glesbygdssyntens otvivelaktiga fanbärare. Backade som 14-åring över sin bror med en ringvält. Äger 12 höns och en tocke. Vaccinerad mot hepatit C.

Jeppe Kaga – Basist å groggblandare. Blandar Gin Tonic i ölglas med handtag på sidan. Har en granne som skjutit två rävar. Hemmagjord bettskena.

Youtube

Relaterat

alla andra artister