Fifth Floor

Fifth Floor

  • Fredag
  • 17:15
  • Saloonen

Fifth Floor har under det senaste året tagit sig fram som en frisk fläkt på Londons musikscen och spelade senast på ikoniska Troubadour. Deras självbetitlade (Fifth Floor) debut-EP är nyligen släppt över hela världen, och finns tillgänglig på Spotify.

Moa (från Helsingborg) och Matilda (Färjestaden) träffades för fyra år sedan när de båda tog sig till London för att studera musik. Det var en gemensam kärlek till popbandet McFly som gjorde att de snabbt blev vänner och sommaren 2014 bildade de officiellt Fifth Floor.

Duons sound kan beskrivas som modern pop/rock/country-musik. De mest framträdande influenserna kommer från artister som Miranda Lambert, Little Big Town, Carrie Underwood och, såklart, favoritbandet McFly. Moas bakgrund ligger i rockmusiken medan Matilda länge älskat country. De två möttes i popens värld, men under en examensvecka övertygades Moa att titta på tv-serien Nashville och fick där upp ögonen för countrymusiken.

Efter att ha skrivit låtar tillsammans i ett år fick duon chansen att delta i BBC Music Day och sågs då uppträda utanför BBCs huvudbyggnad med ett fåtal andra artister. I februari 2016 tävlade de sedan i Soho Hoedown om en plats på O2 Arenas stora Country 2 Country-festival. Tävlingen hölls av Yamaha Music London och Fifth Floor var en av de femton akter som valts ut från över hundra sökande.

Fifth Floors första EP spelades in mellan november och mars och innehåller fyra låtar. Ett litet smakprov på vad framtiden har att erbjuda!

Youtube

Relaterat

alla andra artister