Dunderhead

Dunderhead

  • Fredag
  • 19:45
  • Manegen

En riktig countryfestival måste ju bara innehålla högklassig bluegrass, så varför inte bjuda på det bästa? Dunderhead är Europas bästa bluegrassband kort och gott och tankarna går osökt till Alison Krauss & Union Station.

Med Angelina Lundh (fd. Darland) i spetsen på sång levererar Dunderhead högklassig och gedigen Bluegrass. Man är inte helt obekanta för Countryfestivalens publik. 2013 stod en annan formation av gruppen på vår scen då som Angelina Darland & The Moonshine Brothers. Kort därefter bildades Dunderhead.

Från ombildandet 2013 har allting gått väldigt fortt och 2014 utsågs man till ”Europas bästa bluegrassband” och alldeles nyligen släpptes debutalbumet på Rootsy Records. Plattan innehåller egenskrivet material av gruppens medlemmar, Mikael Grund och just Angelina Lundh.

Debutplattan har redan hyllats av pressen och bland annat kallats ”perfekt avvägd bluegrass” och ”gedigen och högklassig bluegrass” och vi kan inte mer än att instämma i följande citat:

”Med imponerande engagemang, vitalitet och musikalitet bygger man vidare på bluegrassens old time music-rötter i en nyskapande skepnad på albumet ”Dunderhead”. Låtskrivande gitarristen och huvudsångaren Angelina Lundh imponerar med sin härliga känsla i rösten. Samspelet mellan gitarrer, mandolin, banjo, bas och fiol fungerar också utmärkt till Lundhs sång.”

Basen för bandet är Göteborg, men gruppen består av musiker från spridda delar av landet. Angelina, som länge setts som svensk countrys framtid, är ursprungligen från Lund, där började hon spela piano redan vid 8 års ålder.

Anders Ternesten har lång och gedigen erfarenhet som bandledare och är en erkänt skicklig banjo-spelare.

Mikael Grund är ytterligare en musiker med ett välansett CV inom bluegrassmusiken och han flyttade från Stöllet i Värmland med sin mandolin för att ansluta till bandet i Göteborg.

På bas hittar vi Carl Karlsson från Småland och sist men inte minst Jimmy Hermansson på gitarr.

Youtube

Relaterat

alla andra artister