Calaisa

Calaisa

  • Lördag
  • 16:15
  • Manegen

Calaisa, ett av Sveriges mest etablerade countryband, kommer under hösten 2016 att släppa en ny skiva. Skivan är resultatet av ett samarbete med både Mikael Wiehe och Lars Halapi.

Inför nya skivan har bandet valt ut sina favoritlåtar av artister såsom Bob Dylan och Joni Mitchell, och de kommer att översättas av ingen mindre än Mikael Wiehe. Som producent kommer Lars Halapi (Eskobar, Peter Jöback, Sophie Zelmani och Ulf Lundell m.fl.) tillsammans med bandet stå för soundet på plattan och han reser även med som gitarrist på den kommande höstturnén. Vi kan vänta oss något helt nytt från Calaisa, som aldrig tidigare släppt något på svenska.

Calaisa kommer ursprungligen från Malmö och består av Lisa Troedsson och systrarna Malin och Anna Törnquist. Tidigare var även Lisa Troedssons syster Caisa med.

Bandet startades genom att Lisa drog med sin syster för att spela ute på gator och torg. Därefter anslöt Anna och Malin och man har spelat ihop sedan 1996. De skriver både text och musik själva och hämtar inspiration från artister som Beatles, Sheryl Crow, Feist och Joni Mitchell. I år firar denna Malmötrio dessutom 20 år som band.

Calaisas stora genombrott kom när de bokade en resa till Nashville, gick upp på Mercury Nashvilles kontor och spelade ett par låtar. Det slutade med att de fick ett skivkontrakt. Hela
resan dokumenterades dessutom i ”Calaisa – Att leva sin dröm”.

Bandets debutalbum, som släpptes den 27 september 2006, sålde guld och blev nominerad till bästa globala countryalbum under CMA Awards.

Youtube

Relaterat

alla andra artister